Négy ember őrizetbe vettek Nizza miatt

Az Iszlám Állam magára vállalta a felelősséget a terrorakcióért, mely legkevesebb 84 ember életét követelte Nizzában. A nemzeti ünnep estéjén körülbelül 30 ezren voltak a Promenade des Anglais sétányon amikor közéjük hajtott az iszlamista merénylő.

A 31 éves tunéziai származású férfit a rendőrök tűzharc után lelőtték. Korábban piti bűnözőként ismerték, de terrorakció elkövetését nem feltételezték róla.

Korábban a belbiztonság főnöke elmondta a parlament belügyi bizottsága előtt: az Iszlám Állam egész hálózatot épített ki Franciaországban, de lehet, hogy más uniós államban is. Ez a hálózat készen áll arra, hogy Közel-Keletté változtassa Franciaországot –  figyelmeztette a honatyákat a belső elhárítás főnöke.

A nizzai merénylet után Francois Hollande köztársasági elnök azt hangsúlyozta: csapást mérnek az Iszlám Államra nemcsak Európában, de Szíriában és Irakban is. Nemrég a NATO Varsóban épp erről tanácskozott. A nemzetközi terrorizmus elleni összefogást sürgeti Oroszország is, melynek védelmi minisztere attól tart: a szíriai válság forgatókönyv érvényesülhet az Oroszországhoz tartozó Kaukázusban és az egykori szovjet Közép Ázsiában is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez