Se teteje, se fala, se zuhanyozója: szálló az Alpokban

Hálózsák és polifoam – általában ezeket használjuk, ha a csillagos ég alatt akarunk éjszakázni. Ágyban, párnák közt ajánlja ugyanezt egy svájci cég.

„Nulla csillag – az egyetlen csillag te vagy” – ezzel a szlogennel indult a Null Stern svájci szállásadó. Miközben csillagokért versengenek a világ szállodái, a Null Stern alapítói kialakítottak egy művészeti koncepciót. A használaton kívüli helyiségeknek egy második esélyt akartak adni, ahol a vendégek az élmény közvetlen részeseivé válnak.

Így alakítottak szállóvá egy korábbi atombunkert a svájci Teufenben, 2009-ben. Bár a siker nem maradt el, a következő évben múzeum lett a helyből.

A fenti koncepciónak megfelelően alakították ki az új szállást a szabad ég alatt az Alpokban – írja a brit Daily Mail. Semmi más, csupán egyetlen ágy áll a tengerszint fölött majdnem 2000 méterrel. Se teteje, se fala, de még zuhanyozója sincs. A legközelebbi nyilvános vécé 10 percre található.

Összesen 250 svájci frankot, azaz 72.000 forintot kérnek egy éjszakáért. Az ár egy komornyikot is tartalmaz, aki reggelivel ébreszti a vendégeket. A szolgáltatás csak tavasztól őszig működik, és még ebben az időszakban is bármikor lemondható a foglalás, ha az időjárás úgy hozza.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez