Ufó-osztály nyílik a perui légierőn belül

Hivatalt kapnak az ufók Peruban, vagyis minden, ami repül és nem repülőgép vagy madár, azt megvizsgálnak, hogy nem jelent-e veszélyt  az ország biztonságára.

Az andoki ország újra megnyitja a korábban bezárt Szokatlan Repülő Lények Vizsgálati Osztályát (DIFAA) (Departamento de Investigación de Fenómenos Aéreos Anómalos) – tette közzé a kormány. A részleg a Légierőn belül fog működni.

A perui légierőnek ezentúl komolyan vizsgálnia kell minden repülő tárgyról érkező bejelentést és meg kell állapítania annak természetét. Azt azonban, hogy ezek földön kívüli lények-e, nem kötelesek meghatározni, mint ahogyan a munkatársak ezzel kapcsolatos véleménye is magánvélemény.

Vagyis hivatalosan cáfolták, hogy az ufók miatt nyitnák ki újra a korábban 1999 és 2005 között működött osztályt. A bevallott cél az, hogy a repülés biztonságát veszélyeztető jelenségeket kiszűrjék.

Ezzel együtt a hivatal naponta kap olyan telefonokat, hogy valaki ufót látott vagy egy számára nem azonosítható fényre lett figyelmes. Olyan hívást is kaptak már, mikor a telefonáló közölte: állandó kapcsolatban áll földönkívüliekkel, vagy éppen fogadta őket, akik azért érkeztek, mert meg szeretnék menteni a Földet.

Ha valaki például különleges repülő fényjelenségről számol be, akkor az orsztály munkatársai kapcsolatba lépnek a repülőterek irányító tornyaival, hogy ellenőrizzék az információt. A DIFAA-nak, vagyis az ufó-osztálynak több magasan képzett munkatársa van – egy asztrológus, egy archeológus, egy szociológus, egy volt pilóta, egy fizikus, egy filozófus, egy kommunikációs szakember és két katona. Az a feladatuk, hogy értékeljék a befutott információkat és jelentést készítsenek a tapasztaltakról.

Eddig arra jutottak, hogy a repülő tárgyak mindig hasonló formákat mutatnak – cilinderek, hengerek, ragyogó háromszögek, elnyúlt alakú csészaformák és mindig az archeológiai lelőhelyek környékén látják őket.

Peru nem az egyetlen ország, ahol ilyen tárgyakat vagy jelenségeket rendszeresen látnak: Chilének, Argentínának, Uruguaynak is megvan a maga ufókutató intézménye. Egyes országok már információt is cserélnek az ufók területén tapasztaltakról és mindenki arra vár, hogy egyszer kiderüljön: az ember egyedüli lény-e az univerzumban, vagy vannak mások is. De addig is, amíg ez bebizonyosodik, felveszik a telefonokat és elemzik a hallottakat….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez