Hentesbárddal csonkít az Iszlám Állam

Lopás miatt csonkított meg egy férfit az Iszlám Állam terrorszervezet a szíriai Rakkában.

A büntetést nyilvánosan, több tucat ember szeme előtt hajtotta végre a rettegett terrorszervezet három hóhérja, Rakka egyik terén. A lopással vádolt férfit a sária előírásai szerint büntették meg, a kézfejét vágták le egy hentesbárddal – írja a Daily Mail.

A tolvaj szemét először bekötözték, majd leültették, a jobb kezét egy asztalra helyezték, egy kötéllel kifeszítették. Ezután az egyik hóhér egy hentesbárdot helyezett a férfi csuklójára, majd egy határozott mozdulattal rávert egy vasrúddal. A férfit közben egy másik maszkos hóhér lefogta a székben, hogy még véletlenül se mozduljon el. A csonkítás után az áldozat sebét bekötözték és az illetőt elhurcolták a térről.

Az ilyen és ehhez hasonló brutális büntetések végrehajtása szinte mindennapos dolognak számít az Iszlám Állam által uralt területeken. A fellelhető információk szerint a terrorszervezet legutóbb februárban csonkított meg egy férfit hasonló módszerrel Rakkában. Egyébként Szaúd-Arábiában és Iránban is csonkítással büntetik azokat, akiket lopáson kapnak.

Kép:Dailymail

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez