Kevés a turista Brüsszelben

Mintegy 40 százalékkal csökkent a belga főváros idegenforgalma négy hónappal a két helyszínen elkövetett brüsszeli merényleteket követően.

Jelentősen visszaesett a Brüsszelbe érkező turisták száma. A belga főváros idegenforgalmi hivatalának adataira hivatkozva a La Libre Belgique azt írta, a csökkenés mértéke 40 százalék körül alakul.

A brüsszeli turizmus megszervezéséért felelős Visitbrussels iroda kimutatása szerint az előző évek azonos időszakához képest nagymértékben marad el a külföldről érkező turisták körében a máskor nagy érdeklődésre számot tartó múzeumok látogatottsága.

Frédéric Trauwaen, a hivatal marketingigazgatója elmondása szerint a bevételkiesést a hazai turizmus enyhíti valamelyest.

Főképpen a rendszerint legtöbbet vásárló amerikai és japán turisták hiányát érzi meg a város. Ugyanakkor a kínai és az indiai látogatók számában kevésbé érzékelhető a közbiztonság hiányosságaitól való félelem – jegyezte meg.

Az igazgató arról tájékoztatott, hogy az idegenforgalmi hivatal 1,5 millió eurós (mintegy 460 millió forint) internetes kampányt indított, amelynek célja, hogy valós képet mutasson a városról a közösségi oldalakon és a turizmussal foglalkozó portálokon.

“A lehető legtöbb, legfrissebb információt szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek hangsúlyozva, hogy Brüsszel biztonságos és messze nem kihalt” – mondta az igazgató.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez