Késelés Londonban – egy nő meghalt, öten megsebesültek

Késsel támadt a járókelőkre a Russel Square-en egy fiatalember. A rendőrök öt perc után a helyszínre érkeztek és elektromos pisztollyal ártalmatlanná tették a támadót. Egy idősebb nőn már nem tudtak segíteni. Öten megsebesültek a British Museum közelében késő este Londonban.

A 19 éves fiatalember minden valószínűség szerint elmebeteg, de ez nem zárja ki, hogy terrorista céljai is lehettek. A különleges rendőri erők főnöke úgy nyilatkozott, hogy egyelőre gyilkossági ügyként kezelik az esetet, de tovább folyik a vizsgálat. Nem zárják ki azt, hogy a fiatalembert iszlamista célok mozgatták. Annál kevésbé, mert egy hasonló ügyben épp most született ítélet. A londoni metró egyik megállójában múlt decemberben egy zavart elméjű fiatalember késsel támadt az utasokra. Egy embert súlyosan és egy másikat könnyebben megsebesített. Miután a bírósági szakértő beszámíthatónak minősítette a Szomáliában született tettest, aki “szíriai testvéreimért teszem” – kilátással követte el tettét, életfogytiglani börtönre ítélték. Nagy-Britannia legszigorúbb fegyházában kell leülnie legkevesebb nyolc és fél évet. Ezt követően megvizsgálják és szóba kerülhet az ítélet enyhítése is.

Nagy-Britanniában úgy vélik: Franciaország, Belgium és Németország után nem az a kérdés, hogy lesz-e iszlamista merénylet az országban is, hanem az, hogy mikor?! – hangsúlyozta London rendőrfőnöke. 600 újabb rendőrt vezényeltek a brit főváros utcáira. A késő esti késelés után úgy határoztak, hogy katonákkal is megerősítik az őrjáratokat Londonban. Közben folyik a késelő kihallgatása.

A Wikipédia fotóján a Russel Square

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez