Egyre közeleg a világvége, amikor a robotok átveszik a hatalmat

Azért előtte persze van még néhány lépcsőfok, de a Boston Dynamics Atlas névre keresztelt robotja kétségtelenül vérfagyasztó, ha arra gondolunk, hogy egy nap nem programozók, hanem a saját mesterséges intelligenciája fogja irányítani.

Talán senkit nem lep meg, hogy az alábbi videóban látható, elképesztően fejlett robotot gyártó Boston Dynamics is a Google tulajdona. A kaliforniai óriáscég az elmúlt évtized során szép lassan a techvilág minden szegletébe eljutott. A Tesla mellett pedig ők az önvezető autók piacának egyetlen résztvevői.

A most bemutatott Atlas nemrég még huzalokkal volt teletűzdelve, mostanra azonban teljesen egyedül képes megbirkózni a legkülönfélébb terepekkel is. Szinte bárhol eljárkál, ajtókat nyit ki, dobozokat pakol és gond nélkül feláll, ha a készítői pofára ejtik.

Amit egyébként lehet, hogy nem kéne. Mármint lökdösni a robotokat. A Boston Dynamics egy korábbi videójában egy Spot nevű, kutyára emlékeztető robotot mutattak be, akit ráadásul még rugdostak is. Pontosan az ilyen viselkedés után szoktak fellázadni a robotok az emberek ellen.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez