Bombatámadás fenyegeti a 2017-es Miss Universe szépségversenyt

A 2017-es Miss Universe szépségverseny rendezései jogát a Fülöp-szigetek nyerte, a rendezvény azonban máris veszélybe került.

Az ottani turisztikai hivatal szerint egy, az Iszlám Államhoz köthető csoport komoly fenyegetést jelent a szépségversenyre. Az országban azonban azt mondják: mindenképp megtartják a rendezvényt.

A terrorfigyelő SITE Intelligence Group nemrégiben egy videót mutatott be arról, hogy az egyol közösségi oldalon egy, az Iszlám Államot támogató csoport hogyan készíti el azt a bombát, melyet a 2017-es szépségversenyen kívánnak felrobbantani – írja az scmp.com.

„Úgy véljük, hogy a fenyegetés komoly” – közölte a turisztikai hivatal, mely a múlt hónapban jelentette be, hogy 2017 januárjában Manilában tartják meg a versenyt. A Fülöp-szigeteken az ország déli részén működnek olyan muszlim fegyveres csoportok, melyek az elmúlt években esküdtek hűséget az Iszlám Államnak. Az elemzők szerint azonban ők jobban összpontosítanak az emberrablásokra és az abból való pénzszerzésre mint az ideológia terjesztésére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez