Műlábbal az Everesten

Egy kínai férfi műlábbal tett meg közel 3 ezer kilométert, hogy elérje az Everest alaptáborát.

Egy fiatal kínai férfi, akinek lábát egy autóbaleset után amputálni kellett, 2,800 kilométert tett meg az elmúlt hónapban. Csengtu városából biciklivel érte el a Mount Everest alaptábort – írja a kínai Huashang Daily.

A 27 éves Szun Ju-cse a múlt hétvégén érte el célját, miután 21 hegyet mászott meg. Kalandja 20 másik biciklissel indult ugyan, de csak két másik társa érte el a célt. Volt, aki elfáradt az út során és volt, aki inkább busszal ment a hegyre, miután a kerékpárja tönkrement. Szun azt mondja: miután kerékpározni kezdett 2014-ben, azóta visszanyerte életkedvét.

Első alkalommal idén februárban indult nagyobb utakra megtenni, akkor barátnőjével 2 ezer kilométert tettek meg Kínában. A barátból azóta feleség lett.

Szun és családja sok mozgássérültnek ad hitet és reményt. Most saját szállodáik vannak Belső-Mongóliában és Kínában. Sun kalandjai pedig nem értek itt véget, hiszen tervei szerint legközelebb a tibeti Lhásza városába szeretne eltekerni. Lhásza a világ egyik legmagasabban fekvő városa: 3650 méterrel a tengerszint felett terül el.

b083fe95d630191663e603

(Visited 1 times, 1 visits today)

2 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Pontosítás

    A kínai úriember neve a magyar helyesírás szerint Szun Ju-cse.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez