Kígyókkal árasztották el a falut

A kínai falusiak már felfegyverkeztek a kígyók ellen, de egyelőre mindenki veszélyben van.

Az emberek egy Szecsuán tartománybeli faluban jó erős botokkal fegyverkeztek fel, mert több mint 150 kígyó jelent meg a településen  – írja a scmp.com. A lakosok most félnek kimenni a kis Suangdian nevű faluban. Négy idegen férfi hajtott át körülbelül 10 napja a falun autóval, és 10 zsák kígyót hagytak ott. A zsákokat mind ki is nyitották, így a kígyók a szélrózsa minden irányába távozhattak, és ellepték a környéket.

Egy 82 éves nyugdíjas azt mondja: bunkósbot van nála, mert fél, hogy a szabadban megtámadják a kígyók. A falu vezetője, Li Bin arról beszélt, hogy sok falusi gyűjt gyógynövényeket a közeli hegyekben, de már félnek odamenni.

Nem ez az első alkalom, hogy mérgeskígyók jelennek meg ezen a vidéken – mondják a falusiak. Egy másik csoport is vitt már oda kígyókat, de azok vagy nem szabadultak ki, vagy hamar elpusztultak, mert nem kellett tőlük félni.

A természetvédelmi hatóság emberei szerencsére hamar megjelentek a faluban és ketrecekkel, csapdákkal eddig közel 100 kígyót fogtak be. A hatóságok szerint az ismeretlen tettesek azzal, amit csináltak, felborítják az ökoszisztémát. A rendőrség vizsgálja az ügyet, és keresi a tetteseket. A jelentések szerint egy falusit sem ért kígyótámadás, viszont mind rettegésben élnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez