A Twitter lesújt azokra, akik a dzsihádot népszerűsítik

A washingtoni kormány kérésére 235 ezer olyan helyet szüntetett meg a Twitter, melyek a terrorizmust népszerűsítették valamilyen formában. A cég hangsúlyozza: tavaly már 125 ezer helyet szüntettek meg. Ez így 360 ezer. Szentül ígérik: ezúttal nem következik be az, ami tavaly! Akkor ugyanis a megszűnt helyek pillanatok alatt más néven újra megkezdték a dzsihád népszerűsítését.

Nincs csodafegyver a terrorista tartalmak ellen. Ezt hangsúlyozzák a Twitternél. Vagyis a háború permanensnek ígérkezik. Éppúgy, mint a különböző zaklatások elleni harc. Új és minden eddiginél hatékonyabb szűrő programot ígér ugyan a cég, de nem is titkolja: csodák nincsenek. Azt továbbra sem hajlandó elárulni, milyen módszerekkel küzd a nemkívánatos tartalmak ellen.

Ez a Facebooknál is hadititok. Pedig mind a Twittert, mind pedig a Facebookot sokszor érte az a vád a terrorakciók során az USA-ban és Franciaországban, hogy a terroristák kommunikációját megkönnyítették. Közben pedig fokozták a pánikot, hiszen a terrorakciók híre villámgyorsan terjedt a lakosság körében. Ez gyakran akadályozta a terrorelhárítás hatékony működését. Ezért mind a Facebookot, mind pedig a Twittert felkérték arra, hogy ellenőrizze jobban a kétes tartalmakat. Ez indokolja a mostani döntést, mely 235 ezer potenciális veszélyforrást szüntet meg a Twitteren, ahol az iszlamista terrorizmus hívei meglehetősen nyíltan terjeszthették nézeteiket a hitetlen nyugati civilizáció lerombolásáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez