A dzsihádharcos terrorista a francia titkosszolgálat ügynöke volt?

Visszatért Franciaországba annak az iszlamista terroristának az apja, aki hét embert ölt meg három évvel ezelőtt Toulouse városában, illetve annak környékén. Az apa azt állítja: a fia a francia titkosszolgálatnak dolgozott, és azért ölték meg, mert nem akarták, hogy ez kiderüljön.

Két videó tanúsítja állítólag az idősebb Mohamed Benalel Merah szavait. Az apa sohasem mutatta be ezt a két videót, és a rendőrség soha nem hallgatta őt ki, és nem is kérte a videó kiadását. Miért nem? – tudakolják az áldozatok rokonai. Három francia katonát lőtt le az ifjabb Merah, aki azután egy zsidó iskola ellen kezdett véres akciót: gyerekeket és tanárokat ölt meg. Végül a kommandósok bekerítették és megölték. A bekerített dzsihádharcos órákon keresztül tárgyalt a terrorelhárító szolgálat embereivel, ekkor jött rá -az egyik videó tanúsága szerint-, hogy legjobb barátja és felettese a dzsihád szervezetben, egy bizonyos Zoheir nem más, mint a francia titkosszolgálat századosa. Azért ösztönözte az ifjabb Merahot a terrorakciókra, hogy így járassa le a dzsihádot Franciaországban. Az iszlamista terrorista el akarta mindezt mesélni a sajtónak. Búvóhelyén két újságírót fogadott is. Csakhogy a két újságíróról gyorsan kiderült: a francia titkosszolgálat munkatársai.

Az áldozatok családtagjai azt követelik a francia hatóságoktól, hogy hallgassák ki végre a terrorista apját, aki sokat tudhat fia iszlamista múltjáról. Az idősebb Merah a hírek szerint illegálisan él Toulouse-ban, mert lejárt a tartózkodási engedélye. Az áldozatok családtagjai azt követelik, hogy utasítsák ki a terrorista apját, miután kihallgatták. Az egyik megölt katona édesapja ezt nyilatkozta a sajtónak: ha az ügyészség nem lép, akkor én derítem ki az igazságot. Mondta ezt három évvel azután, hogy az iszlamista terrorista hét embert, köztük több gyereket ölt meg Franciaország déli részén.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez