Rendhagyó fotókiállítás a Tranzit Art Caféban

Igazából maguk a fotósok nem mindennapiak. A Csányi Alapítvány szegedi támogatottjainak első fotókiállítását tekinthetik meg a látogatók szeptember 16-ig, péntekig a budapesti Tranzit Art Caféban. A kiállítás megnyitóján fellépett az Alapítvány által támogatott gyerekekből álló Csányi Band is.

A Csányi Alapítvány Életút Programja a tanulmányaik végéig támogatja hátrányos körülmények között élő gyermekek életét. 10 éves koruktól kezdve egészen addig, amíg a munkaerő-piacra nem kerülnek.

csanyi4

Az európai szinten is egyedülálló, hosszú távú program célja a tehetséggondozás, valamint a felkarolt gyermekek és családjuk mindennapjainak könnyebbé tétele. A Csányi Alapítvány – amely a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja – 2005 óta támogatja a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekeket.

csanyi3

A Tranzit Art Caféban bemutatott fotók alkotói a szegedi Közösségi Ház fiatal fotósai. Közel két éve tartó heti foglalkozásokon ismerték meg és sajátították el a fotózás ismereteit. Az elmúlt két év legjobb fotóit hozták el a szombaton kezdődött kiállításra. A fiatal tehetségek közül már többen is részt vettek hazai és nemzetközi fotópályázatokon. Képeiket szeptember 16-ig, péntekig tekinthetjük meg a kávézóban, a főváros XI. kerületében.

csanyi2

Csányi Sándor gazdasági és társadalmi szerepe mellett karitatív munkájának elismeréseként avatta díszdoktorává a múlt héten a McDaniel College Budapest Campus.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez