Leállította menet közben a vonatot, mert lejárt a munkaideje

„A mozdonyvezető úgy döntött, megáll, mivel lejárt a munkaideje és nem akar kockáztatni egy balesetet” – tájékoztatták a vonat utasait egy köztes állomáson Spanyolországban.

Magyarországon időről-időre útnak indul a pletyka: toborzási gondokkal küzd a vasút, hamarosan nem lesz, aki vezesse a vonatokat. A mozdonyvezetőhiány miatt bő három órát késett egy spanyol vonat a hét elején.

A Santanderből este 19:05-kor induló vonatnak 23:15-re kellett volna befutnia Madridba. Fél tízkor Osornóba érve azonban akadt egy probléma. Először azt közölték a 109 utassal, hogy technikai gondok támadtak. Majd 15 perc múlva a hangosbeszélő elárulta a veszteglés igazi okát: „A mozdonyvezető úgy döntött, megáll, mivel lejárt a munkaideje és nem akar kockáztatni egy balesetet.”

A spanyol szabályok kimondják: a mozdonyvezető 5 és fél óránál többet nem dolgozhat egyhuzamban, biztonsági okok miatt. A vasutas állítólag előre jelezte a feletteseinek, találjanak utánpótlást. Mivel ez nem történt meg, kapkodva kellett vonatpótló buszt keríteni és a jegyárakat visszatéríteni – írja a thelocal.es.

Hogy a problémát a munkaerőhiány vagy a felelőtlen munkaszervezés okozta-e, nem derül ki a beszámolókból. A brit The Guardian ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy múlt pénteken 4 ember meghalt, 48 pedig megsebesült egy galíciai vonatbalesetben.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez