Egy középiskolás találmánya a tapizók ellen

Reggel és este különösen zsúfoltak a buszok, a vonatok és ilyenkor számos kellemetlenség érheti az utasokat, főleg a nőket. Különösen jellemző ez Japánban, ahol évek óta küzdenek a tapizók ellen. Egy középiskolás új módszert talált ki.

Úgy tűnik, még mindig nagyon problémás kérdés a vonatos tapizóké Japánban, ahol a tapi-pecsét után egy középiskolás fiatal új módszerrel állt elő. Az Országos Rendőrkapitányság statisztikái szerint 2012-ben 4250 tapogatós, fogdosós incidens történt, ami 6,9%-kos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az új találmány, amit egy középiskolás lány és édesanyja találtak ki, egy figyelmeztető jelvény: a viselője azt jelzi majd, hogy nem tűri tétlenül a zaklatást. A héten indult el egy online verseny a jelvény arculatának megtervezésére. A lány a projekt honlapján írta le személyes tapasztalatait, és azt, hogy semmilyen megoldás nem volt célravezető, miután egy fogdosó áldozata lett. Még a rendőrség sem tudott megfelelően segíteni az ügyben, sőt félő volt, hogy a tapogató bosszút áll a vádaskodásért. A hangos figyelmeztetés sem állította meg a perverz támadót.

A mostani kitűző célja az lesz, hogy eleve távol tartsa a tapogatókat. Persze sokan vannak, akik cinikusan állnak hozzá, és azt mondják: ez nem segít. Mégis a honlapon azt állítják, működik, és a jelvény megállítja a zaklatókat.

zrtuzjukuzk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez