Vonatállomásból videójáték

Tokió egy-egy forgalmas kerületének vonatállomása olyan sok kijárattal rendelkezik, hogy egy turista akár el is tévedhet köztük. Az egyik legforgalmasabb állomás olyan bonyolult labirintust rejt, hogy most mobiltelefonos videójáték készült belőle.

Korábban írtunk már arról, hogy Tokió Sindzsuku állomása milyen hihetetlen labirintust rejt magában, és hogy sok esetben arra figyelmeztetik a turistákat: legyenek körültekintőek, hiszen előfordulhat, hogy valaki órákig nem tud kijutni belőle. Hasonlóan Sindzsuku-hoz, Sibuja állomás is a forgalmas, központi megállókhoz tartozik, hiszen a környék Tokió szórakoztató és bevásárló negyede.

Úgy tűnik, sokan vannak, akik úgy érzik: Sibuja állomása olyan labirintus, ami akár egy videójáték alapját is képezhetné. Elkészült egy ilyen játék okostelefonra. A tér maga az állomás, a játék pedig olyan, mint egy fantasy kaland. Hogy nagyjából felmérjük, hogy is néz ki az állomás, íme egy térkép:

sd-1

Ez persze nem fedi le a teljes teret, hiszen a képen csak a tokiói metró peronjai láthatók. Ezen kívül itt helyezkedik el még a JR vasútvonal állomása, és a Keio vasút egy szakasza is. A három vonalrendszer egy óriási állomásrendszert alkot, a föld mélyétől egészen a felszínig. Ráadásul amellett, hogy nyolc különböző vasút- és metróvonal fut itt össze, a létesítmény több tucat üzletnek és étteremnek is otthont ad. Még a helyiek számára is nehéz kiismerni az állomást, sokan a térképet böngészve indulnak el, pedig naponta járnak arra.

Mindez jó okot ad egy remek szerepjáték elkészítésére. Így hozta létre a UeharaLabo játékfejlesztő cég a Shibuya Dungeon-t.

sd-2

A Zelda játéksorozathoz hasonló fantasy szerepjátékot (RPG) dobott össze, melynek minden epikus küldetése a Sibuja állomáson játszódik. A cél az, hogy az állomás egész területén teljesítsék a játékosok a küldetéseket, vagyis elpusztítsák a szörnyeket, hogy végül megtalálják a szent kutyaszobrot. Utóbbi valószínűleg a legendás Hachiko kutyusra utal, aki haláláig várta gazdáját az állomáson, és akinek szobra máig Sibuja állomás éke. A játék fejlesztői egyébként látványában kissé felturbózták az állomást a játékban, így akadnak tüskés falak vagy vándorló szellemek is.

sd-3

A Shibuya Dungeon ingyenesen letölthető még ebben a hónapban, Android és iOS rendszerre. Korábban már készült Sindzsuku állomással a főszerepben hasonló játék, ami szintén elérhető.

sd-4

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez