Végül bezárt az állomás, ahol egy utas miatt állt meg a vonat

Nemrégiben a magyar híroldalak is felkapták a hírt, miszerint van Japánban egy vasútállomás, ahol egyetlen középiskolás utas miatt tartanak fenn egy vonatmegállót. Nos, végül bezárt.

Nem csak Magyarországon, de világszerte hír volt az állomás és az egyetlen utas esete, kiemelve a japán mentalitást, így aztán mindenki viszonyíthatott saját országához. A lány végzős volt, be is fejezte a középiskolát, így az állomás most bezárja kapuit. Március 25-én a Kyu-shirataki állomás története véget ért.

e76a9867
Az utolsó vonat.

A híressé vált állomást néhány hónappal ezelőtt rengetegen meglátogatták, ám nem voltak olyan sokan, mikor az utolsó vonat befutott. Utána csend lett. A levegő megfagyott, egy maroknyi újságíró és helyi lakos szinte gyászolt, persze kellemes hangulatban. Az állomásnál felállított sátorban ingyen adtak tejet és édesburgonyát a résztvevőknek.

e76a9692 e76a9712

Az állomás régi várójában, ahol alig pislákol már az egyetlen izzó most az olvasható: Kyu-shirataki állomás, 69 év, Köszönjük!” Még egy csokor virág is helyet kapott, és a menetrend is a helyén maradt. Azok számára, akiknek jelentett valamit az állomás, együtt töltöttek egy kis időt, mintha barátságosan gyászolnának egy korszakot, egy helyet, ahol naponta egy valaki miatt állt meg a vonat. Nos, ezt talán már kevesen tudják, hogy a társaság ezen kívül még 2 állomást szüntet meg, melyek bár kevésbé híresek, de hasonló sorsra jutottak. A Kami-shirataki állomás például 84 év után szűnt meg, sőt a Shimo-shirataki állomás 87 év után ment nyugdíjba.

e76a9567 e76a9756

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez