Gucci táska féláron Észak-Koreából

Dubajban a kétszeresére nőtt a lefoglalt hamisított luxuscikkek száma az első negyedévben. A Daily Mail szemfüles riportere a helyszínen Aladdin titokzatos barlangjában járt.

Gucci, Fendi és Chanel táskák kiváló minőségben az eredeti ár feléért vagy még olcsóbban! Honnan az áru? – kérdezte a perzsa kereskedőktől. Koreából! Észak? Igen! A világtól elzárkózó nemzeti kommunista kormányzat minden eszközt megragad a pénzszerzésre. Ellene ugyanis szigorú szankciók vannak érvényben a nukleáris és rakétafejlesztési program miatt. Legutóbb épp a G20-as csúcs idején hajtottak végre atomrobbantást. Innen az iráni kapcsolat is: korábban a két állam együttműködött a nukleáris fegyverzet, illetve a hordozórakéták kifejlesztésében.

Közben Észak-Koreában mindent hamisítanak: külföldre kerülnek az eladható dolgok. A hazai lakosság kapja a többit. Az élelmiszerek többsége egyáltalán nem felel meg a nemzetközi normáknak. A külföldre szánt hamisítványok viszont kiváló minőségűek. Nemrég kaptak el Észak-Kínában egy észak-koreai titkos ügynököt, akinél 5 millió hamis dollárt találtak. Washingtonban úgy tartják: 1989 óta már legalább 100 millió dollárt hamisítottak Észak-Koreában. Így aztán előfordulhat, hogy Dubajban valaki hamis észak-koreai dollárral fizet egy hamis Gucci táskáért, amely éppúgy a duci diktátor hazájában készült, ahol naponta fenyegetik meg atomháborúval a világot.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez