Fehér homok, smaragdzöld tenger és csodálatos pálmafák Óbudán

Ezek a világ legszebb szigeteinek velejárói. De nemcsak ezek: hangok, illatok, történetek is. Mindebből ízelítőt kaphattak a Különleges Tájakon klubest résztvevői Óbudán, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Minden ítélet relatív és talán szubjektív is, mondta bevezetőben az est vendége, Dr. Kiss Róbert Richárd. Ez éppúgy vonatkozik a legszebb nőkre, mint a világ legszebb szigeteire. Ráadásul hol lehetne helye egy ilyen előadásnak, mint egy olyan múzeumban, amely a vendéglátás és a turizmus történetét mutatja be? Nem meglepő módon a legszebb szigetek kelléke a fehér homok, a smaragdzöld tenger és a csodálatos pálmafák. Ebből pedig bőségesen mutatott példákat a világutazó turisztikai újságíró az érdeklődő közönségnek. Melyik a legszebb? A Maldív-szigetek, amelynek miniatűr fehér atolljain igazán szabadon relaxálhat az ember? Vagy Aruba, ahol az iguánapörkölt a kedvelt eledel? Esetleg Moorea, ahol delfinekkel ébredhetünk?

Processed with Snapseed.

Mind különleges és mind csodaszép, de mindegyik másképpen. Ráadásul a fotókon látható szépség mellé egy-két történet is járt. Mert a világ legszebb szigetei a látvány mellé illatokat, ízeket, hangulatokat is kínálnak. Valamint történeteket a Curacao-i taxis 12 gyermekéről és arról, hogy mitől különleges Balin a cibetmacska kávé.

Processed with Snapseed.

Ezektől legszebbek a világ legszebb szigetei. Mindenki válasszon egyet magának!

Fotó: Bocskay Zsolt

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez