Bezár egy Michelin-csillagos kínai étterem

Egy nappal azután, hogy a sanghaji étterem megkapta a csillagot, kénytelen volt bezárni, mert állítólag nem voltak meg az üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyek.

A Taian Table egyike annak a 26 sanghaji étteremnek, amelyet pár napja tüntettek ki egy csillaggal a Michelin Kalauz kritikusai. Az étterem még áprilisban nyílt, a német Stefan Stiller séf irányítása alatt, aki egyébként több éttermet is üzemeltet a városban. Elsősorban nyugati ételeket szolgáltak fel, igen csak borsos áron. Egy menü például 200 dollárba került az étteremben, ahol  wagyu marhát, grillezett endíviát és homárt is lehetett rendelni.

s

A Michelin-csillagos éttermet azonban a megnyitása óta folyamatosan támadták a helyiek. A környéken élők rendszeresen panaszkodtak az étteremből kirámoló füst és hangzavar miatt. Egy helyi lakos elmondta, hogy az étteremben mindig bömbölt a zene, ezért mindig be kellet csuknia lakásának ablakait. Ezért nem tudott szellőztetni, ami a forró nyár idején igencsak kellemetlen tud lenni – mondta Zsang Fuzsen, aki pont abban az épületben lakik, ahol az étterem működött.

image

A helyi lakók több petíciót is benyújtottak az étterem ellen, amiről végül kiderült, hogy engedélyek nélkül üzemelt. A kínai hatóságok ezért elrendelték a bezárását. Az étterem azonban közleményben tudatta, hogy nem zárnak be végleg, új helyet keresnek, ahol tovább tudnak működni, a szükséges engedélyeket pedig már most beszerezik. Azoktól a vendégektől pedig elnézést kértek, akik több hete asztalt foglaltak náluk.

 

kép:smartshanghai.com, ctvnews

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez