Elég a turistákból – a velenceieknél betelt a pohár

Több száz helyi lakos vonult fel tegnap Velencében, hogy tiltakozzon a várost elözönlő turisták ellen. A tüntetésen a híres Rialto-hidat hatalmas transzparenssel látták el, és többen bőröndökkel a kezükben vonultak fel, azt szimbolizálva, hogy nekik is hamarosan költözniük kell.

A velenceiek azt mondják ugyanis, hogy az utóbbi években élhetetlen lett a város az utcákat ellepő turisták miatt, akik az apartmanok nagy részét jóval magasabb áron bérlik, mint ahogy azt a helyiek megtehetnék, így jóformán kiszorították őket saját városukból. Ezt misem támasztja jobban alá, mint a demográfiai adatok, hiszen míg 1951-ben 175.000 lakosa volt Velencének, addig mára már csak 55.000 az állandóan itt élők száma.

A tüntetésen a városvezetést is arra kérték, hogy kezdjenek valamit a helyzettel, amire a városatyák azt javasolták, hogy megadóztatják a látogatókat. A jelenlegi adatok szerint évente közel 1000 velencei költözik el a városból, ami rémisztő szám. A legszörnyűbb jóslatok szerint pedig akár Pompeii sorsára is juthat Velence- Ez ugyan Olaszország egyik legnépszerűbb turistacélpontja, de senki sem lakja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez