Lepedőkön menekültek a menő hotelből – több mint 10 halottja van a karacsi szállodatűznek

A négycsillagos Regent Plazában csaptak fel a lángok Karacsiban, Pakisztánban. A fölszinti konyhában kezdődött a tűz, aztán az egész szállodára átterjedt. Vészkijáratok állítólag nem voltak.

Sokan a lepedőket kötözték össze, hogy le tudjanak mászni a szobáikból – vészkijárat ugyanis alig volt, sőt a polgármester szerint egyáltalán nem. A tűzoltók létrákról mentették az ablakokon át az embereket. Több mint 70-en sérültek meg, eddig 11 halottról tudni. A sérültek között a helyi média szerint külföldiek is vannak, de hogy milyen nemzetiségűek, azt nem közölték.

“Összecsomóztuk a lepedőket, hogy kötelet csináljunk belőlük, azon másztunk le a negyedikről” – mesélte az ugyancsak sérüléseket szenvedett Khalid Mehmood az AP hírügynökségnek. “De csak az út feléig jutottunk el, túl rövid volt a rögtönzött kötél. Onnét ugranunk kellett.”

Egy másik vendég arról számolt be, hogy megpróbálta nem belélegezni a mérgező levegőt, visszatartotta a lélegzetét, amennyire tudta, míg a tetőről le nem mentették.

Összesen 75 embert vittek kórházba, többségük állapota kielégítő, csak öten vannak közülük az intenzíven. A 11 áldozatból három orvos volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez