Merkel: burkatilalom Németországban

Az a nő, akinek az öltözete a teljes testét elfedi, aligha alkalmas arra, hogy integrálódjon a német társadalomba! – hangsúlyozta Angela Merkel a kormányzó CDU kongresszusán. Németország kancellárja megígérte: soha többé nem ismétlődhet meg a menekültek tömeges bevándorlása, mely tavaly mintegy egymillió közel-keleti érkezését jelentette német földre.

Angela Merkel 890 ezer menekültről beszélt. Hangsúlyozta: csakis azok maradhatnak meg közülük Németországban, akik betartják a törvényeket! A saria nem írja felül a német jogszabályokat.

Angela Merkel hivatalosan is megerősítette pártja kongresszusán: indul a jövő évi választáson. 2000 óta ő a CDU elnöke, és szeretne negyedszer is Németország kancellárja lenni. Fő ellenfele nem a meggyengült baloldal, hanem az új AfD mozgalom, mely a menekültkérdésben igen kritikus hangot ütött meg. Angela Merkel beszédének a végén a kereszténydemokrata küldöttek 11 percen át felállva tapsoltak. Így mutatták ki nemcsak hűségüket a 62 éves fizikus-politikus iránt, hanem azt is, hogy jelenleg Angela Merkelnek nincsen alternatívája. A jövő őszi választások során kiderül: Németország polgárai is így gondolják-e?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez