Már több mint félszáz halottja van az indonéziai földrengésnek – videó

Reggel 6.5-ös erejű földrengés rázta meg Indonézia Aceh tartományát. A rengés epicentruma 19 kilométerre, délkeletre volt Sigli városától.

A Pidie Jaya körzetben házak, boltok és mecsetek rongálódtak meg, néhány épület teljesen megsemmisült. Az indonéz elnök, Joko Widodo azonnali intézkedést rendelt el a sérültek felkutatására: a legfrissebb hírek szerint 52 halálos áldozata van a földrengésnek.

Aceh tartományt korábban is sújtotta már természeti katasztrófa: 2004-ben egyes adatok szerint 80.000, mások szerint több, mint 100.000 ember halt meg és milliók váltak földönfutókká, amikor egy cunami végigtarolta az indonéz partvidéket. Idén ez a második legnagyobb földrengés, márciusban egy ennél is erőteljesebb, 7.8-as erősségű rázta meg Szumátra délnyugati partvidékét, de akkor senki nem sérült meg.

A mostani rengés a 2004-es katasztrófa emléke miatt különösen megrendítette a helyieket, akik attól tartottak, újabb cunami pusztítja el a vidéket. Akik tudtak, kimenekültek otthonaikból a hegyekbe, és csak akkor nyugodtak meg, amikor eljutott hozzájuk a hír, hogy jelenleg nincs cunamiriasztás érvényben.

Indonézia a Tűzgyűrűn fekszik, ez a Föld tektonikailag legaktívabb része.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez