12 áldozata van az indonéz Brexitnek

Már 12 halottja van a három napja tartó forgalmi dugónak Indonéziában. Az áldozatok többsége idős ember, míg mások végkimerülésbe, vagy egészségügyi okokból haltak meg.

Indonéziában egy masszív három napos dugóban 12 ember halt meg. A sor több mint 20 kilométeres volt, több ezer nyaraló okozta a forgalom teljes leállását. A Jáva szigetén található fővárosba vezető Brebes nevű csomópont annyira bedugult, hogy a helyiek a Brebes exit szóból frappánsan „Brexit”-nek nevezték el.

A muzulmán többségű országban minden évben hasonlóan bedugulnak az utak a Ramadán végén, mert milliók indulnak a falvakba a böjt végének ünnepére, ami most szerdára esett.

41467962987_BrebesTraffic

A káosz azonban a csomópontnál különösen súlyos volt: több 10 ezer autó rekedt az úton. A három nap alatt különböző okokból 12 haláleset történt. Egyesek annyira elfáradtak a dugóban, hogy végkimerülésben haltak meg, másoknak egészségügyi problémájuk lett. A legtöbb áldozat idős ember volt. A helyi média szerint volt olyan is, aki füstmérgezésben hunyt el.

Az ünnepi szezonban összesen több mint 400 autós halt meg Indonéziában. Jelenleg sajnos nincs megoldás a helyzetre, mert az utak nagyon szűkek. Az egészségügyi minisztérium a viták elkerülése végett korábban már figyelmeztette az autósokat, hogy készüljenek hosszú útra, és tegyenek meg minden szükséges óvintézkedést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez