A nő, aki megmentette a nigériai boszorkánygyereket

A német Ooom Magazin az idén is megválasztotta az év leginspirálóbb személyiségeit – a lista élén azonban most nem egy sztár, hanem egy civil, Anja Ringgren Lovén szerepel.

A nő nevét akkor ismerték meg az emberek, amikor felkerült az internetre egy fotó: a dán szociális munkás egy éhező kisgyermeket itat meg vízzel. A kép sokkoló, a mögötte álló történettel együtt azonban még kegyetlenebb: a nigériai kisfiút a saját közössége taszította ki. Szülei babonából ugyanis azt hitték róla, hogy boszorkány, ezért magára hagyták, és ha Anja nem karolja fel, a biztos halál várt volna rá.

000anja-riven

A kisfiú életét Anja az utolsó pillanatban mentette meg – olyannyira legyengült ugyanis, hogy teste egy csecsemőére emlékeztetett. Miután az utcán hagyták, számtalan betegséget, köztük férgességet is összeszedett, ezért nem csak az alultápláltságból kellett felépülnie, hanem a fertőzésekből is ki kellett gyógyulnia. Miután azonban Anja és a férje örökbe fogadták, gyors fejlődésnek indult, és mára már senki nem gondolná, hogy valaha milyen szenvedéseket kellett túlélnie. A házaspár a kétéves kisfiút Hope-nak, azaz Reménynek nevezte el.

000111

“Anja Ringgren Lovén egy reménysugár, és egyben 2016 leginspirálóbb személyisége” – mondta a német magazin főszerkesztője, Georg Kindel. “Amikor meglátta az éhező gyermeket, azt tette, amit egy emberi lénynek tennie kell, és milliókat inspirált ezzel. Az ő folyamatos erőfeszítései a nigériai elhagyott gyerekek megsegítésére reményt adnak mindannyiunknak, és arra bátorítanak, hogy kövessük a példáját.”

A dán szociális munkás igazi világsztárokat és magát a katolikus egyház fejét is lekörözte ezzel a tettével: a magazin listáján a második leginspirálóbb személyiség a leköszönő Barack Obama, őt követi Charlize Theron, Ferenc pápa és Leonardo DiCaprio.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez