Véres karácsonyt terveztek az iszlamista terroristák Ausztráliában – videó

100 ezer nézőt várnak az Ausztrália – Pakisztán krikettmérkőzésre december 26- án Melbourne-ben. Valószínűleg ez lehetett az Iszlám Állam dzsihádharcosainak a célpontja Ausztrália második legnagyobb városában.

Péntek délelőtt Victoria állam rendőrfőnöke bejelentette: nagyszabású terroristaakciót előztek meg! Hét embert vettek őrizetbe, közülük ötöt fogva is tartanak. Mindannyian arabok és ausztrál állampolgárok. A húszas éveikben járnak, és az Iszlám Állam hatására akartak nagyszabású merényletsorozatot végrehajtani Melbourne belvárosában.

A krikettmérkőzés valószínűleg nem az egyetlen célpont volt. Véres akciót terveztek a főpályaudvar és a Szent Pál székesegyház ellen is. Rengeteg robbanóanyagot és fegyvert foglaltak le a rendőrök a terroristák lakásaiban. Az öt, letartóztatásban levő dzsihádharcos közül négy libanoni származású, de már Ausztráliában született. Az ötödik Egyiptomban született, de már ő is megszerezte az ausztrál állampolgárságot. Ez különösen nyugtalanítja a hatóságokat, hiszen nem új bevándorlókról van szó, hanem olyan arab fiatalokról, akik már Ausztráliában nőttek fel.

Az elmúlt két évben 14 iszlamista terrorakciót hiúsított meg a rendőrség Ausztráliában. Négy kisebb terrorakció azonban sikerrel járt. Tavaly egy rendőrt is megöltek Sydney-ben. A berlini iszlamista merénylet miatt fokozták a terrorkészültséget Ausztráliában, ahol most nagy a megkönnyebbülés, hiszen a dzsihádharcosok azt tervezték: az Iszlám Állam kalifájának utasítása szerint vérbe borítják Melbourne városát a karácsonyi ünnepek idején…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez