Őzsutánál próbálkozott a majom, de nem jött össze neki

Maga az aktus nem sikerülhet – magyarázza a francia professzor, aki Japánban egy szigeten készítette a rendkívüli felvételeit a makiról, aki egy őzzel próbált szexelni.

A magányos makimajom mindenesetre megkísérli az aktust, de a nemi szervek különbözősége miatt csakis a szeméremajkakra üríti spermáját. A hasonló állatoknál ez elég gyakori – fejtegeti a francia kutató, aki egy csapattal együtt a makimajmok és az őzek együttélését kíséri figyelemmel Jakusima szigetén, Japánban.

A kutatóknak már régen feltűnt, hogy a makimajmok ezen a szigeten emberhez hasonló kulturális jelenségeket produkálnak. Például édes krumplit termesztenek, melyet aztán vígan elfogyasztanak. De kedvelik az itteni makimajmok a forró fürdőt is. Ez az állatvilágban ritkaságnak számít. Különösen érdekes a makimajmok és az őzek együttélése. Ez mindenekelőtt az étkezési szokásokban figyelhető meg.

A makimajmok a fákon keresik a számukra megfelelő gyümölcsöket és leveleket. Ezeket ledobálják a földre. Az ott várakozó őzek pedig vígan megeszik! Cserébe viszont a makimajmok végzik az őzek bolhátlanítását. Ez dús táplálékot jelent a majmoknak. Végül a legérdekesebb a rodeó! A makimajom az őz hátára ugrik, és aztán úgy ösztökéli mozgásra, mintha zsoké lenne! Valószínűleg egy ilyen rodeózás vezetett a sajátos nemi aktushoz, amilyent még sohasem érzékeltek az állatvilágban. Vajon egyedi esetről volt szó egy magányos makimajom és őzsuta között, vagy gyakori az ilyesmi, csak eddig nem sikerült megfigyelni? A francia tudósoknak öt évük van a japán szigeten, hogy választ találjanak a kérdésre: a makimajom és az őzsuta szexuális aktusa ritka kivétel-e, vagy pedig olyan új gyakorlat, melyet a rodeózás közben sajátítottak el a két állatfaj képviselői?

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez