Jobban vigyáznak ránk mostantól Sharm el Sheikh környékén

A héten jelentette be a kairói kormány, hogy mostantól még jobban ügyel a Sínai-félsziget biztonságára. Legalábbis a déli részen.

Ellenőrzik ezután az összes embert, aki a Sínai-félsziget déli részén bejelentkezik egy szállodába vagy kempingbe, kibérel egy lakást vagy nyaralót – közölte a kormányközeli Al-Ahram. Igazoltatnak mindenkit a kormányzóságba vezető úton telepített ellenőrzőpontoknál, érvényes szállásfoglalás felmutatása nélkül nem engednek át senkit. Ahogy a dél-sínai biztonsági főnök mondta, egyszerűen visszafordítanak mindenkit, akinek nincs ilyenje.

Mindazonáltal az nem világos, hogy a repülőgéppel érkezőkre is vonatkozik-e az intézkedés – írja a független Egyptian Streets híroldal.

southsinai1

A Dél-Sínai Kormányzóságban egy sor népszerű üdülőhely van, a legismertebbek Sharm El-Sheikh, Dahab, Nuweiba és Taba. De ott található a világörökségi listán szereplő Szent Katalin kolostor is, amely a hagyomány szerint ott épült, ahol Mózes meglátta az égő csipkebokrot, és rengeteg külföldi látogató keresi fel évről évre.

Egyiptom mindent megtesz azért, hogy arra bátorítsa az utazókat: térjenek vissza az alig néhány évvel ezelőtt még pezsgő vörös-tengeri üdülőhelyekre. A félsziget déli része jóval biztonságosabb, mint a turisták által egyénként sem frekventált északi, ahol sok terrortámadást követtek el az utóbbi években az iszlamisták, főleg katonák és rendőrök ellen.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez