Kétmillió macskát akarnak eltenni láb alól Ausztráliában

A kormányzat hadjáratot hirdetett a macskák ellen, melyek tönkreteszik a természetes környezetet úgy, hogy elpusztítják az állatállomány jó részét.

Kétmillió macskával akarnak végezni, mielőtt ők végeznének ritka állatfajok tucatjaival. A kormány által rendelt tanulmány most jelent meg, és természetesen máris nagy vihart kavart Ausztráliában.

Kétmillió macska tervezett legyilkolása nemcsak az állatbarátokat hozta kínos helyzetbe, hanem mindenkit, akinek fontos a természetes környezet megőrzése Ausztráliában. Ezen a földrészen nem éltek ugyanis macskák. Ide a fehér emberek hozták be őket, mint háziállatokat. Később aztán elszaporodtak, és vadon élő macskák lettek. Hányan vannak? A tanulmány becslése szerint 2-6 millióan! Ez elképesztően nagy szám akkor is, ha figyelembe vesszük Ausztrália óriási területét. Ma már az egész földrészen elterjedtek. Csakis a különleges macskamentes övezetek jelentenek reményt a helyi állatfajok számára. A szabadon élő macskák ugyanis kiváló vadászok: egyetlen kisállat vagy madár sincs tőlük biztonságban. Rohamtempóban fogynak a ritka állatok. A bűnös egyértelműen a macska – állapítja meg a tanulmány.

Hogy lehet megszabadulni tőlük? Növelni kell a macskamentes övezetek számát és területét – javasolja a tanulmány. Aztán pedig valamilyen méreggel el kell altatni a macskákat. Nem szép dolog ez, de választanunk kell: vagy a hagyományos természetes környezet marad meg, vagy a macskák vadászterülete. A kettő együtt nem megy! – mondja a professzor, aki a kutatócsapatot vezette. A kormányzat 2020-ig tervezi 2 millió macska kiirtását. Most már megvan hozzá a kellő tudományos háttér is. A hatalmas területű országban hely is van bőven, ahol elvégezhetik a piszkos munkát. De azt mindenképp fontosnak tartják, hogy a családok kis kedvencei ne kerüljenek az áldozatok közé, amikor végeznek 2 millió macskával Ausztráliában.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez