Norvégia 400 millió dolláros alapot hozott létre az esőerdők megmentésére

Az északi ország a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be a mentőakciót, amihez több óriásvállalat is csatlakozott.

2000 és 2012 között 2.3 millió négyzetkilométer esőerdőt vágtak ki, ennek nagy részét Amazóniában. Az erdőirtásnak köszönhetően súlyosan sérült a Föld védekező mechanizmusa, hiszen az esőerdők óvják meg a légkört az üvegházhatást okozó gázokkal szemben. A Svájcban tartott Világgazdasági Fórumon (WEF) Norvégia egy új alapot hozott létre a megmentésükért – ennek elsődleges célja, hogy megvédjék és visszaállítsák az esőerdők épségét, valamint a gazdákat is arra ösztönöznék, hogy új, környezetbarát megoldásokba fektessenek be a jövőben.

Az alapot 100 millió dollárral támogatja Norvégia kormánya, a tervek szerint viszont ez az összeg 2020-ra eléri majd a 400 millió dollárt, ehhez a privát szektor segítségét kérik. A kezdeményezéshez már csatlakozott 25 millió dollárral az Unilever, de a Carrefour, a Marks & Spencer, a Mars és a Nestlé is jelezte, hogy támogatják az esőerdők megmentését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez