Fehér aligátor? Ilyet is csak Floridában láthat!

Az albínó aligátor hihetetlenül ritka az állatvilágban, a fotókon látva sokan el sem hiszik, hogy igazi. Pedig a képen szereplő Pearl valódi, hús és vér aligátor, aki még fiatalon került egy floridai létesítménybe, és azóta is ő legnépszerűbb lakója az ottani aligátorközösségnek.

Pearl jelenleg 10 éves, de természetes körülmények között nem valószínű, hogy elérte volna ezt a szép kort, fehér színe miatt ugyanis könnyű préda lenne a többi ragadózónak. A rabság az ő esetében nem más, mint a hosszú élet titka, a floridai aligátorpark látogatói számára pedig egy igazi látványosság – hiszen annak ellenére, hogy Florida hemzseg az aligátoroktól, az emberek ritkán találkoznak fehér bőrű és rózsaszín szemű példánnyal.

gl23

Nem véletlen, hogy a két méter hosszú állat az egyik legnépszerűbb lakója a létesítménynek, ahová 3 évesen került. Van azonban egy másik, hozzá hasonló sorstársa is. Bouya Blan a második albínó aligátor, akit Louisiana egyik mocsarából fogtak ki 2009-ben. Az ő otthona szintén a floridai Gatorland lett, ahol mindketten különleges bánásmódban részesülnek: mivel ők érzékenyebben reagálnak a napfényre, saját, fedett medencéjük van, ahol elbújhatnak a tűző napsugarak elől.

albino

Fotó: Facebook – Gatorland

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez