Felfüggesztik állásából a papot, aki orgiákat rendezett a plébánián

Még januárban robbant ki a botrány, amely az egész katolikus egyházat megrázta. A Padova városában dolgozó pap ellen rendőrségi eljárás is indult.

Andrea Contin Észak-Olaszország egyik kis plébániáját vezette Padovában, az egyházi szerepvállalása azonban korántsem volt olyan példamuatató, mint ahogy az egy paptól elvárható. Kettős életet élt ugyanis: december óta legalább 30 nő jelentkezett, aki a szeretőjének vallotta magát, és az is kiderült, hogy a pap orgiákat rendezett az egyik egyházi ingatlanban, amelyekről készültek felvételek is, de gyakran járt Dél-Franciaországba, swinger klubokba is a szeretőivel.

A szeretők vallomásai szerint a pap gazdag ügyvédnek adta ki magát és drága éttermekbe szervezte a találkozókat, hogy így vegye le a lábukról őket. A történet már így is elég megdöbbentő, de napvilágot láttak olyan információk is, hogy az orgiákon három másik egyházi dolgozó is részt vett – számolt be róla a The Local olasz kiadása.

Tovább tetőzi a botrányt, hogy a helyi püspök is tudott az eseményekről, hiszen a hívek már tavaly nyáron jelezték, hogy valami nincs rendben a pap körül. Az egyház azonban nem szólt akkor a hatóságoknak, arra hivatkozva, hogy először saját maga akarja kivizsgálni a történeteket.

Contint jelenleg szexuális zaklatással és prostitúcióra kényszerítéssel vádolják, a botrány azonban tovább dagad, hiszen újabb és újabb részletek derülnek ki a pap titkos életéről. Claudio Cipolla, Padova püspöke a héten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Contin valószínűleg elveszti az állását, függetlenül a nyomozás eredményétől..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez