Terrorfenyegetés miatt zárva marad a nagy bevásárlóközpont Essenben

A német rendőrség nem indokolta a döntést, mert nem kívánt részleteket ismertetni arról, hogy milyen terrorfenyegetésről kaptak információkat.

Németországban decemberben volt egy iszlamista terrorakció, amikor a sofőr egy kamionnal belehajtott a tömegbe a karácsonyi vásár idején Berlinben. 12 ember meghalt és sokan megsebesültek. Korábban Franciaországban és Belgiumban hajtottak végre merényleteket a dzsihádharcosok, akik az Iszlám Államra hivatkoztak. A Szíria és Irak területén működő Iszlám Állam a létéért küzd. Az önjelölt kalifa arra szólította fel a dzsihádharcosokat Európában és Amerikában, hogy hajtsanak végre terrorakciókat olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg.

Essenben a hétvégén több ezer ember vásárol és nézelődik a bevásárlóközpontban. A Ruhr vidéki város népszerű épülete ezért is válhatott célponttá a dzsihádharcosok számára. Németországban jelen pillanatban zajlik a választási kampány, melynek egyik fő témája az iszlám országokból érkező menekültek befogadása. Angela Merkel kancellár, aki újraindul posztjáért, beengedte az országba a tömegesen érkező menekülteket. Emiatt sok bírálatot kapott különösen a karácsonyi iszlamista merénylet után. Ezért a rendőrség különösen óvatos és elővigyázatos az iszlamista terror ügyében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez