Nyolc iraki menekültet mentettek ki egy hűtőkocsiból Spanyolországban

Szerencsére nem történt tragédia, még időben közbelépett a rendőrség. Nagy-Britanniába próbáltak eljutni.

Pénteken egy névtelen hívást kapott a spanyol rendőrség, így érkeztek Teruel tartományban az A-23 autóúton hagyott járműhöz, aminek hátuljában, a hűtőkocsiban nyolc iraki menekültet – köztük négy gyereket – találtak. Egyikük sem rendelkezett személyazonosításra alkalmas okmányokkal, de azt sikerült kideríteni, hogy Irakból érkeztek, és Nagy-Britanniába próbáltak eljutni a teherautóval.

Azt még nem tudják, mennyi ideig tartózkodhattak a hűtőkocsiban, és azt sem, hogy hol vették fel őket, de a sofőrt, egy 37 éves román állampolgárságú férfit embercsempészet gyanújával őrizetbe vett a rendőrség. – számolt be róla az AFP.

Mind a nyolc iraki menekült épségben szállt ki a járműből, és szerencsére nem ismétlődött meg a tavaly augusztusi tragédia, amikor 71 ember lelte halálát egy hasonló hűtőkocsiban, egy ausztriai autópályán. Akkor sajnos nem érkezett meg időben a segítség, és az áldozatok – többnyire szíriai, iraki és afganisztáni menekültek, akik Szerbián és Magyarországon keresztül jutottak el Ausztriába – már feltehetőleg több napja halottak voltak, amikor az osztrák rendőrség rátalált az autóra.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez