Ukrán kérésre Moszkvában letartóztatták a kickbox négyszeres grúz világbajnokát

Hároméves börtönbüntetésre ítélték Ukrajnában a legendás kickbox-bajnokot, Irakli Gvinjiliát, mert egy benzinkútnál pénzt lopott. A bajnok elmenekült, de autójában megtalálták a pénzt.

Zsitomir városában történt az eset, még 2012-ben. A bírósági ítéletet követően a grúz világbajnok nemigen látogatott Ukrajnába, de Moszkvában gyakran megfordult. Az orosz belügy honlapjáról kiderül: ott is letartóztatták lopásért 2015-ben, de jó ügyvédje volt, így az orosz fővárosban nem született ellene ítélet. Az orosz belügy honlapja közli: az ukránok kérésére fogták el a grúz világbajnokot.

Kijev és Moszkva viszonya nem mondható épp szívélyesnek, amióta Ukrajnában megbukott Janukovics elnök, aki jó kapcsolatokat ápolt Putyinnal. A Krím félszigetet népszavazást követően Oroszországhoz csatolták. Ez végképp szembeállította az új ukrajnai vezetést Moszkvával. Most viszont kiderült: a két belügy közötti kapcsolat fennmaradt. Köztörvényes ügyekben van együttműködés Ukrajna és Oroszország között. Ennek a levét pedig a kickbox négyszeres grúz világbajnoka ihatja meg, akit hároméves börtönre ítéltek lopásért Ukrajnában, és akit most Moszkvában tartóztattak le emiatt – számol be az Rt.com hírügynökség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez