3500 dollárból másfél milliós vállalkozássá nőtte ki magát egy baromfitelep Etiópiában

A cégalapító baráti társaság tagjai a megtakarításaikat tették az üzletbe, ami jó befektetésnek bizonyult, hiszen hét év alatt az ágazat második legnagyobb cégévé fejlődtek az afrikai országban.

A Friendship Agroindustry története igazi sikersztori. Ahogy a neve is mutatja, a céget barátok hozták létre hét évvel ezelőtt, az etióp fővárosban, Addisz-Abebában. A baromfitenyésztésre szakosodott vállalat kezdőtőkéje mindössze 3500 dollár volt, ami a cégalapítók megtakarításaiból és a felvett banki kölcsönből jött össze. Az Africanews szerint ma az övék Etiópia második legnagyobb baromficége, melynek csak tavaly 1.6 millió dollár volt a bevétele.

Az AGRA nevű (Alliance for a Green Revolution), földművesek és családjaik számára segítséget nyújtó szervezet szerint a mezőgazdasági fejlődés a legjobb módja a szegénység felszámolásának Afrikában, mivel a kontinens munkaerőpiacának 60 százaléka az agráriumban dolgozik és innen szerzi a bevételét. Etiópiában pedig kereslet is van a termékekre, hiszen ez Afrika egyik legnépesebb országa, így a baromficég által megtermelt áru nagy része belföldön kel el. Más afrikai országokban azonban kifejezetten exportra dolgoznak: a kenyai szamárvágóhídról főként Kínába kerül a húsáru és a többi feldolgozott termék.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez