Visszatoloncolták hazájába a drogfüggő majmot

Majdnem egy egész évig kapott próbálták orvosi segítséggel lehozni a szerről Kuvaitban azt a majmot, akit a gazdája szoktatott rá a drogra. Most visszaküldték Indonéziába.

A házikedvenc annak idején úgy bukott le, hogy belőtt gazdájával együtt autóbalesetet szenvedett. A rendőrök nagyon furcsának találták, ahogy viselkedett. Bevitték vérvizsgálatra, és nagy mennyiségű drogot találtak a szervezetében. A tulajdonosával együtt őrizetbe vették.

Ez még nyáron volt. Hogy azóta mi történt, vagyis a majom gyógykezeléséről és deportálásáról a mezőgazdasági és halászati hatóság számolt be. A kuvaitiak nem hagyták szó nélkül a történteket az Al Arabiya televízió szerint. Szarkasztikus megjegyzések sorjáznak a közösségi médiában arról, hogy amit az emberekért nem tesznek meg a hatóságok, azt egy majomért igen. Míg a kuvaiti drogfüggőknek külföldre kell menniük gyógykezelésre, addig a majomnak ezt az országon belül megoldotta az állam, írják. Ráadásul a hatóságok még játékokkal, ajándékokkal, édességgel is kényeztették a rehabba utalt állatot.

Hogy a volt tulajdossal mi a helyzet, arra nem térnek ki a hírek.

Fotó: Al Arabiya

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez