Két muzulmánt agyonvertek Indiában, mert tehénlopással vádolták őket

Húsz, botokkal felfegyverzett ember agyba főbe vert két muzulmán fiatalt Asszám államban, India északkeleti részén. Mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, már csak két félholt ifjoncot találtak, akik a kórházban aztán belehaltak a sérüléseikbe.

Mi volt a bűnük? A helyi fanatikus hinduk szerint teheneket próbáltak meg lopni, hogy aztán levágják és megegyék őket. A hagyományőrző hinduk szent állatnak tekintik a tehenet. A muzulmánok számára viszont a tehén csak egy állat, melynek húsát rendszeresen fogyasztják. Annál is inkább, mert számukra a disznóhús számít tiltott fogyasztási cikknek.

Indiában a hindu többség és a muzulmán kisebbség viszonya kiéleződött, amióta Narendra Modi BP mozgalma került hatalomra 2014-ben. A BP a hagyományos indiai értékek védelmét hirdeti és meglehetősen ellenséges viszonyban áll a muzulmánokkal. Amikor Narendra Modi Gudzsarát állam főminisztere volt, akkor fanatikus hinduk pogromot szerveztek a muzulmán kereskedők ellen. Több mint ezer embert meggyilkoltak – köztük nőket és gyerekeket is. Bár a bíróság felmentette Narendra Modit Indiában, de évekig tilalmi listán volt Washingtonban a vérengzés miatt. Csak miniszterelnökké választását követően vették le a tilalmi listáról, igy juthatott el a Fehér Házba az amerikai elnök meghívására.

Indiában csaknem 200 millió muzulmán él. Az 1,3 milliárd lakosú államban ez kisebbségnek számít, de rengeteg embert jelent. Akik közül sokan igen befolyásosak, hiszen a kereskedelemben a muzulmánok szerepe kiemelkedően fontos Indiában. Asszám állam, ahol a két szerencsétlen muzulmán fiatalembert meglincselték, az egyik legszegényebb és legelmaradottabb a hatalmas országban. Az egyik fiatalember szülei panaszt tettek a rendőrségen, de egyelőre nem tartóztatottak le senkit. A rendőrség “nem találja” azt a húsz embert, aki agyonvert két muzulmán fiatalt, akiket tehénlopással vádoltak Asszám államban, India északkeleti részén.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez