Ilyen egy kórház az üdülőparadicsomban – erre számíthatsz Pattayán

Egyre többen szeretnék élvezni a trópusi élet áldásait, így Magyarországról is egyre többen utaznak, sőt költöznek az év egy részére Thaiföldre, leginkább a négy kilométeres homokos strandjával egyedülálló nyüzsgő Pattayára. De mi van, ha valami apró baleset vagy kóbor bacilus jön szembe? Megmutatjuk, milyen egy kórház arrafelé.

Az üdülőparadicsomban négy nemzetközi kórház is várja a rászorulókat – a leghíresebb a Bangkok Hospital Pattaya. Az ellátás magas szintű és nagyjából 24 ezer forintba kerül egy átlagos szoba, 90 ezerbe pedig a VIP, alapvizsgálatokkal együtt. A kórházban már magyar gyermek is született.

korhaz2

Plazmatévé, vízforraló, a lehető legmodernebb hűtőszekrény, no meg gyönyörű kilátás a városra. Ez jellemzi a standard szobát. A kórház egyik orvosa elmondta, hogy 11 éve dolgozik Pattayán és imádja. Fantasztikus dolognak tartja, hogy lehetősége van ott élni a nap 24 órájában, az év 365 napján, ahova az emberek nagy része úgy jut el, hogy az év 11 hónapjában álmodozik róla és spórol rá. A berendezések mindig megfelelnek a legújabb technikai újításoknak.

A betegek fele thai és fele külföldi. Az utóbbiak 60 százaléka itt él, a 40 százaléka turista. Van, aki kifejezetten orvosi turizmus keretén belül látogat ide, itt végeztet el számos műtétet, mert a minőség jó, az ár pedig alacsony. Az egyik vendég egy ausztrál nő, aki a férjével hathetes vakáción van, Ausztrália – Bali – Pattaya – Bangkok – Bali – Ausztrália útvonalon. Közben elvégeztetett egy plasztikai műtétet. A hathetes utazás minden költségével együtt (repülőjegy, szállás, étel, műtét) kevesebbe kerül, mint amennyibe maga a plasztikai műtét Ausztráliában.

korhaz

A kórház VIP lakosztályában külön szoba van a vendégeknek, hozzátartozóknak a pihenésre, akár az éjszakát is ott tölthetik. A beteg pedig választhat a kényelmes, ultramodern ágy vagy bőrkanapé között. A fürdőszoba csillog-villog, az értékeket széf várja. A kórházban egy szülés átszámítva 300 ezer forintba kerül, hálapénz nincs.

A gyermekosztályon sok-sok szín próbálja a kicsik félelmét oldani a vizsgálatok előtt. Nagyon sok szobát berendeztek játszóháznak, a vizsgálatok előtt és után is szórakozhatnak a gyerekek. A szülők mindenről számlát kapnak – pontosan tudják, hiogy a pénzükért milyen szolgáltatás jár. Várakozni nem kell, megalázó helyzetek nincsenek. A beteget, még ha gyermek is, vendégként köszöntik.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez