Megyer – egy falu, melynek az életébe bárki bekapcsolódhat

Álmodoztál már arról, hogy vidékre költözöl és a saját kertedből hozod be a levesbe a zöldséget? Hogy begyújtasz a kályhába, ha fázol, és madárfüttyre ébredsz? Ha tudod, hogy csak néhány napra való ez neked, megvan a megoldás. Költözködés nélkül is igazi falusi lehetsz egy időre.

Például Megyeren, a sümegi vártól alig több mint 10 kilométerre fekvő faluban. Amely most ébredezik: a régóta ott élők a frissen odaköltözött városiakkal együtt értelmezik újra a falusi létet.

screenshot_8

Itt lehetőség van elrejtőzni a világ elől és menedékre találni. A több mint 10.000 hektárnyi erdőt különféle erdei vadak lakják. Vadregényes csapások és ösvények szeldelik a rengeteget és a Marcal folyóban fürödni is lehet.

screenshot_3

De nem minden a csodás természet. Igény szerint kulturális, gasztronómiai, rekreációs élményprogramokat szerveznek a látogatóknak – és maguknak – a helyiek. Az egész évben tartó vadász, kulináris, zenei és más programok többet adnak az egyszerű falusi turizmusnál. Sétálhatunk a patakparti vagy erdei képzőművészeti kiállításon, részt vehetünk egy-egy rockfesztiválon vagy a jazz és etno műfaj jeles képviselőinek koncertjén, közben pedig élvezhetjük a Megyeri Gurman remekeit akár egy borvacsora mellett..

screenshot_5

Az ide érkezők kapnak egy falut, ahol ideig-óráig élhetik a falusi élet saját maguk diktálta ütemét, bekapcsolódnak egy csendes vidék csendes életébe. Méghozzá olyan házakban, melyek megőrizték a XVIII. századi eredeti valójukat, de belül a XXI. század kényelmét nyújtják. Összesen hét ilyen vendégház van, a nevük is a vidék nyugalmát idézi: Berkenye, Boróka, Galagonya, Levendula, Magnólia, Orgona és Pitypang.

screenshot_11

 

De nemcsak elbújni lehet itt a világtól: szerveznek esküvőket (mitöbb: lakodalmakat), csapatépítő tréningeket, részt vehetünk disznóvágáson és vadászatokon is. Falusi élet minden évszakra.

screenshot_6

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez