Szentté avatja a pápa Fatimában a gyereket, akik előtt 100 éve megjelent Szűz Mária

400 ezer embert várnak Fatimában arra a nagymisére, melyen Ferenc pápa a kis Jacintát, Luciát és Franciscót szentté avatja. A három gyerekpásztor előtt többször is megjelent a Szűzanya.

A gyerekek nem sokkal később a spanyolnátha-járvány áldozatai lettek. Ferenc pápa – épp úgy, mint II. János Pál – különösen nagy figyelmet szentel a Mária-kultusznak. A lengyel pápa annak idején úgy nyilatkozott, hogy azért élte túl a gyilkos merényletet a Szent Péter téren, mert a mellén viselt fatimai kereszten irányt változtatott a golyó. II. János Pál ellen egy fanatikus spanyol pap merényletet kísérelt meg Fatimában 1982-ben. Szuronyt akart döfni a lengyel pápába, de szerencsére időben elfogták.

Most is tartanak merénylettől Portugáliában: 6 ezer rendőrt vezényeltek a helyszínre. Ezenkívül megerősítették a határok ellenőrzését, hiszen az Iszlám Állam merénylőinek egyik fő célpontja a pápa. A katolikus egyházfő 24 órás zarándokutat tesz Portugáliában nem sokkal azután, hogy Egyiptomban járt. A 80 éves egyházfő változatlanul igen aktív és különösen szereti a népi vallásosság megnyilvánulásait. Ebből a szempontból Fatima különösen közel áll a szívéhez, hiszen a gyerekpásztorok találkozása Szűz Máriával 100 évvel ezelőtt a XX. század talán legnagyobb hatású katolikus kultuszát inditotta el. Ezért is avatja szentté őket Ferenc pápa Fatimában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez