70 macska volt bezsúfolva egy házba New Yorkban

Sajnos nem mindegyik élte túl az aggasztó körülményeket, de a többség jól van. Állatkórházban ápolják őket.

A New York államban található Kentben hajtott végre mentőakciót a helyi állatjóléti szolgálat a héten egy bejelentés miatt. Amit a helyszínen találtak, az minden előzetes félelmüket felülmúlta. A családi házban ugyanis összesen 70 macskát számoltak össze, mind a saját ürülékében, víz és táplálék nélkül volt bezárva az épületbe. 57 felnőtt állatot és négy kiscicát el tudtak vinni a házból, kilenc macska pedig már nem élt, amikor megérkezett a segítség.

A házban tapasztalt körülmények sem emberi lakhatásra, sem állatok tartására nem voltak alkalmasak – számolt be az SPCA az USA TODAY hasábjain. A kórházba szállításuk után további öt macska pusztult el, majd hármat el kellett altatni. A többieket, amint rendbe jöttek, örökbe lehet majd fogadni. A tulajdonos, akinek a házában megtalálták az állatokat jelenleg szintén kórházban van, de nem kerülheti el a büntetését: állatkínzás miatt fogják előállítani.

Az illetékes Putnam megyében nemrégiben döntöttek egy olyan adatbázis létrehozásáról, amelyben az állatkínzókat regisztrálják. Akik állatok ellen követnek el kegyetlenségeket, 10 évig nem tarthatnak állatot a megyében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez