Az utcán lőtték agyon a szicíliai maffiavezért

Hétfőn épp biciklizés közben érte a Cosa Nostra vezérét a halálos lövés, melyet a maffiaellenes harc egyik vezéralakjának, Giovanni Falcone kivégzésének a 25. évfordulójára időzítették.

A The Local beszámolója szerint Giuseppe Dainottit, a szicíliai maffia vezéralakját Palermóban, az utcán lőtték agyon hétfőn, miközben biciklizett. A bűncselekménynek nincsenek szemtanúi, a rendőrség szerint azonban két férfi követhette el a gyilkosságot. A helyszínen készült fotók a város erőszakos múltjára emlékeztetnek, amikor évtizedeken keresztül dúltak a maffialeszámolások Palermóban és egyesek szerint a csendesebb időszak vége most jött el az ismert bűnöző megölésével.

A város főügyésze, Francesco Lo Voi az eset kapcsán azt mondta: „Amikor néhány ember azt állítja, hogy a maffiát már felszámolták, nem létezik, mindig történik valami, ami emlékeztet rá, hogy továbbra is itt van és működik.”

A leszámolás egy érdekes évfordulóra esett, 25 éve ugyanis majdnem ugyanezen a napon gyilkolták meg Giovanni Falcone olasz bírót a capaci merényletben: az autópályán haladó autóját felrobbantották. Falcone a maffiaellenes harc elkötelezett alakja volt, a merényletet a Cosa Nostra megtorlásnak szánta.

Fotó: Michele Naccari

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez