Rejtélyes segélykérés bukkant fel Nyugat-Ausztráliában

A hatóságok még nem találták meg az SOS üzenet készítőjét, vannak azonban, akik szerint nincs ok aggodalomra.

Kövekből kirakott, rejtélyes SOS üzenetre bukkant Nyugat-Ausztrália partjainál egy éppen arra járó helikopterpilóta, aki a levegőből látta meg a segélykérő jelzést. Értesítette a rendőröket, akik szintén helikopterrel vizsgálták meg a helyszínt, mivel leszállásra a terepviszonyok miatt nem volt lehetőség. A hatóságok azonban hiába fésülték át az üzenet környezetét, nem találtak senkit, akinek valóban szüksége lett volna a segítségre.

500 kilométerrel távolabb fedeztek fel egy elhagyatott táborhelyet, közelebbi nyomra azonban nem bukkantak. Ez is rendkívül messze, 300 kilométerre volt a legközelebbi lakott területtől, Broome városától, így akár jogos is lehet az aggodalom, hogy valaki valóban bajba került, és így próbált üzenni, hogy észrevegyék. A helyiek szerint azonban az is lehet, hogy évek óta ott van a kövekből kirakott SOS jelzés, csak eddig nem tűnt fel senkinek.

2015-ben egy brit turista hasonló módon üzent, amikor eltévedt Ausztráliában, Queensland egyik elhagyatott részén. Ő akkor a homokba írta segélykérő üzenetét, ami jó ötletnek bizonyult, hiszen végül megérkezett a segítség.

Fotó: WA Police

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez