Nemzeti Összetartozás Napja – képriport a megnyitóról

Idén is nagyszabású rendezvénysorozattal, kulturális programokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel, és rendhagyó történelemórákkal emlékezik meg Magyarország a Nemzeti Összetartozás Napjáról. A fő helyszínen, a Magyarság Házában kísérte végig kollégánk az eseményeket.

Háromnapos programsorozat indult a nemzeti összetartozás jegyében ma a várban, a Magyarság Házában.Csibi Krisztina a ház igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Menyhárt József a felvidéki Magyar Közösség Pártjának elnöke  nyitotta meg a fesztivált. Beszédében kiemelte a magyarországi és külhoni magyarság összefogásának a fontosságát. A megnyitón a zenei betéteket a Sub Rosa régi-zenei együttes adta elő. A műsorvezető Takács Bence színművész volt. A megnyitó után Csibi Krisztina végigvezette a vendégeket a Mi,Magyarok kiállításon – mely július 15-ig látogatható mostani helyén. Az egy évig vándorkiállításként működő tárlatot 10 erdélyi és 4 felvidéki településen mutatják be, majd egy új budapesti helyszínen építik újjá.

sub-rosa-regizenei-egyuttes-3 sub-rosa-regizenei-egyuttes-1 menyhart-jozsef menyhart-jozsef-1 dscf0075 dscf0028 dscf0027 dscf0014 csibi-krisztina-es-menyhart-jozsef-2takacs-bence-2

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez