Terrorista túszejtés Ausztráliában – a rendőrök lelőtték a szomáliai dzsihádharcost

Az Al-Kaidát éltette az a szomáliai terrorista, aki egy prostituáltat ejtett túszul egy külvárosi szállodában Melbourne-ben. A kiérkező rendőrök holtan találták a szálloda portását – minden bizonnyal a terrorista végzett vele. Végül a szomáliai születésű dzsihádharcos tűzharcba bocsátkozott a rendőrökkel, akik végeztek vele. Három rendőr megsebesült, a túszul ejtett lány sértetlenül megúszta a kalandot.

Ausztrália miniszterelnöke elítélte az iszlamista terrorakciót. Az Iszlám Állam viszont vállalta a felelősséget, mondván, hogy egy katonája hajtotta végre az akciót. Miért Ausztráliában? Mert Ausztrália is részt vesz abban a koalícióban, mely az Iszlám Állam ellen harcol Szíriában és Irakban.

A terrorszervezet körül egyre jobban szorul a hurok, ezért arra szólítja fel híveit, hogy azokban az országokban kövessenek el terrorakciókat, melyek harcolnak a megsemmisítése érdekében. Ebbe a sorba illeszkedett a legutóbbi manchesteri és londoni iszlamista terrorakció is. Trump elnök a legutóbbi muzulmán csúcson felszólította a résztvevő államok vezetőit: tegyenek meg mindent azért, hogy országaikból senki se támogassa a dzsihádharcosokat. Korábban ugyanis Szaúd-Arábiából és az Emirátusokból meglehetősen sok pénz és fegyver érkezett az Iszlám Államba, mely Irak és Szíria területén működik.

Fotó: Twitter – 7News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez