Nincs több terpeszkedés a madridi metrókon és buszokon

A spanyol fővárosban arra szólítják fel az utazókat, hogy figyeljenek oda jobban magukra, ha utaznak, és ne zavarjak másokat a nem megfelelő ülőpozíciójukkal.

Új kampányt indított a madridi tömegközlekedési vállalat (EMT), amely az emberek figyelmetlenségét, illetve ülési szokásait hivatott megregulázni. Egészen pontosan az „el manspreading”, azaz a nyitott lábakkal való utazás ellen szól a felhívás, sokan ugyanis, amikor helyet foglalnak, széttárják a lábaikat. Ez nem túl figyelmes viselkedés, mivel sokkal nagyobb helyet foglalnak el így ülő pozícióban, mintha összezárt lábakkal utaznának.

000mm

A The Local spanyol kiadásának beszámolója szerint kis piktogramok is felkerültek a járművekre, amelyek a többihez hasonlóan a megfelelő viselkedésre szólítják fel az utazókat. Ezt egy petíció előzte meg, amelyet egy feminista csoport kezdeményezett, és 11.500 ember írt alá. Korábban már más városok is alkalmaztak figyelemfelhívó akciót a terpeszkedés megfékezésére – Madrid előtt New Yorkban és Seattle-ben is elegük lett ugyanis az embereknek azokból, akik nem voltak tekintettel másokra.

Fotó: Twitter – FMJ, Flickr – Nevermindtheend

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez