Letartóztatattak egy amerikai őrmestert, aki fegyvereket akart küldeni az Iszlám Államnak

A 34 éves őrmestert Hawaii egyik szigetén, szolgálati helyén vette őrizetbe az FBI. Kang őrmester korábban Dél-Koreában, Irakban és Afganisztánban szolgált. Az FBI egyéves titkos nyomozás után tartóztatta le, miután tudomására jutott, hogy az őrmester letette a hűségesküt az önjelölt kalifának, Abu Bakr al-Bagdadinak.

Kang őrmester egy drónt akart eljuttatni az Iszlám Államnak, mely egyre kisebb területre szorul vissza Szíriában és Irakban. Ez a drón tankok kilövésére használható. Ezenkívül még számos katonai dokumentumot próbált meg az őrmester eljuttatni az Iszlám Államnak, de az FBI szerint egyszer sem járt sikerrel.

A kémelhárítás szerint magányos farkasról van szó, akinek nem volt hálózata a hadseregen belül. Az FBI-nak az a rémálma, hogy az USA fegyveres erőin belül olyan titkos csoportok jönnek létre, melyek az Iszlám Államot és más terrorista csoportokat segíthetik. Az ilyen tevékenység hazaárulásnak minősül az Egyesült Államokban és a haditörvényszék általában igen szigorú ítéleteket szokott hozni az ilyen ügyekben.

Fotó: haditengerészek Hawaii-on / Marines.mil

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez