A szülőföldön maradás segítése a cél

2009-hez képest, ha mindent beleszámolunk, tízszeresére nőtt a határon túli magyarság boldogulásának támogatására szánt összeg – hangzott el Tusnádfürdőn. A 90 milliárdból 73,5 a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által koordinált forrás.

A szülőföldön maradás segítése, az identitástudat erősítése a legfontosabb cél – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Tusnádfürdőn.
Politikailag legszervezettebb régió a Vajdaság, mondta a politikus. Ők a szerb-magyar történelmi megbékélésért is sokat tettek, ez nagyon komoly eredmény.
Tavaly a nemzetpolitikai államtitkárság a fiatal vállalkozók évét hirdette meg, az idén pedig a családi vállalkozásokra fektetik a hangsúlyt – mondta Potápi Árpád János, majd hozzátette: a fiatal vállalkozókat sem felejtették el, úgyhogy három pályázatot írtak ki, két célcsoportra230 millió forintos (120, illetve 130 millió forintos bontásban) és a családi vállalkozóknál 600 millió forintos keretösszeggel.
A tervek között szerepel annak segítése, hogy egy pénzintézet közreműködésével még egyszerűbben jussanak forráshoz a magyar határon túli vállalkozók.
A Bethlen Gábor Alapkezelő vezérigazgatója, Erdélyi Rudolf Zalán kiemelte: a nemzetpolitikai célok megvalósítása, a pályázatok szervezése mellett a BGA intézményei sokat tesznek a magyarság kulturális értékeinek megőrzéséért, ápolásáért is.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez